Lupaan ostaa ja valmistaa vastuullisesti

knitting supplies and cup of coffee placed on bed

Muotoilijana ja vaikuttajana olen halunnut taata itselleni puhtaamman omantunnon valmistamalla suurimman osan perheeni käyttövaatteista itse. Tiedän, että vain harvalla on tähän itse mahdollisuutta, ja siksi haluan olla mukana puhumassa vastuullisesta kuluttamisesta kaikilla kuluttamisen osa-alueilla. Haluan antaa inspiraation lisäksi myös ihan oikeita neuvoja ja vinkkejä tutkitusti vastuullisista tuotteista, mutta myös palveluista, joilla tuotteiden elinikää pidennetään. 

Käsityövaikuttajana annan paljon ohjeita ja neuvoja itse tehtyyn elämään. Pelkät käsityöt eivät kuitenkaan ole pelastaja. On aika muuttaa ajatuksia kaiken kuluttamisen suhteen. Tarvitsenko kaikkia näitä tuotteita tai tarvikkeita, vai voisinko selvitä vähemmällä? Tai voisinko käyttää hyödyksi jotain vanhaa itse tehtyä? Valta on meillä itsellämme. Me voimme tehdä muutoksen, jotta myös lapsillamme olisi mahdollisuus neljään vuodenaikaan ja puhtaampaan tulevaisuuteen.

Suurin osa lukijoistani ja seuraajistani on tutkitusti kiinnostuneita vastuullisempaan kuluttamiseen. Monelle on kuitenkin jäänyt epäselväksi mitä vastuullisuudella tarkoitetaan, ja varsinkin miten tuotteen vastuullisuus oikeasti varmistetaan. On siksi hienoa päästä suosittelemaan tuotteita, jotka on valmiiksi tarkastettu asiantuntijapaneelin toimesta, eikä itse tarvitse käyttää aikaa jokaisen eri yrityksen vastuullisuuden selvittämiseen.

Itse ostan siis vastuullisilla tuotteilla ja palveluilla itselleni puhtaampaa omatuntoa. Täydellisyyteen en ole vielä päässyt, joten matka sinne jatkuu itsellänikin. Käsityökekkereitä seuraa kuukausittain jopa yli 80 000 yksittäistä kävijää, joten omilla suosituksillani on väliä. Yhdessä pystymme parempaan!

Julkaissut Käsityökekkerit/Veera

Kokoonparsija, muotoilija, käsityöihminen.