Vaikuttajat

SUVI AUVINEN

Suvi Auvinen

”Maailma ei muutu,
sitä muutetaan”

Suvi Auvinen on kirjailija, vapaa toimittaja ja kaiken epätodennäköisen asiantuntija, joka harrastaa anarkismia ja päivätöitä. Hän haluaa muuttaa maailmaa oman osaamisensa kautta: puhumalla kaikkien lajien reilumman elämän puolesta. Vaikka Suvi tunnetaan räväköistä kannanotoistaan, hän suhtautuu kanssaihmisiin lempeästi ja pyrkii ennemmin rakentamaan siltoja kuin polttamaan niitä.

LAURA ROSILLA

Laura Rosilla

”Millainen on unelmaelämäsi?”

Laura Rosilla on tradenomi, hyvinvointivalmentaja, personal trainer, yrittäjä, joka korostaa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hän nauttii vapaa-ajallaan monipuolisesta liikunnasta, ystävien seurasta, ajanvietosta koiran kanssa, ruoanlaitosta, matkustelusta, valo- ja videokuvaamisesta sekä arjen pienistä iloista, kuten vaikkapa rauhallisista aamuista hyvän aamupalan kera.

LILLI SALMINEN

”Kun ei voi lähteä pitää jäädä ja käyttää mielikuvitusta!”

Lilli Salminen on viestinnän ja markkinoinnin ammattilainen sekä yrittäjä, joka tuottaa sisältöä omien somekanaviensa lisäksi myös useiden asiakkaidensa somekanaviin. Lilli on elämästä nautiskeleva hedonisti ja esteetikko, joka rakastaa kauniita asioita, mutta ahdistuu maailman tilasta. Siksi hän rakastaakin second hand -löytöjen tekemisestä ja yrittää joka päivä opetella kestävämpiä tapoja elää.

NOORA NÄPPILÄ

Noora Näppilä

”Joulutus kuuluu aloittaa lokakuussa”

Noora Näppilä on kolmekymppinen tamperelainen, joka rakastaa kotikaupunkinsa sykkeen lisäksi kaikkea kaunista. Hän on onnellisimmillaan kamera kaulassa, vaaterekkejä selatessaan, koiranpentujen keskellä ja läheistensä ympäröimänä roadtripeillä. Bloggaaja, valokuvaaja ja maajussin morsian on luonut harrastuksestaan työn, johon suhtautuu suurella sydämellä.

CARITA ALFTHAN

”Det är inte som vi har det utan som vi tar det”

Carita Alfthan on koulutukseltaan sisustus- ja tekstiilisuunnittelija, ja hänellä on vuosikymmenen työkokemus digimarkkinoinnista, verkkomyynnistä sekä blogimaailmasta. Hän asuu keskellä Helsinkiä ja haaveilee omasta saaresta Hangon edustalla. Hänen supervoimiinsa kuuluu beigen sävyjen yhteensommittelu sekä ystävyys exän kanssa.

VEERA JUSSILA

”Jokaisessa meissä asuu pieni käsityöläinen!”

Veera Jussila on hämeenlinnalainen muotoilija, ompeluohjaaja, neulesuunnittelija ja kahden lapsen äiti, joka yhtäkkiä huomasi pitävänsä Suomen suosituinta käsityöblogia. Veera pitää kävelyretkistä, aamuyön hiljaisista tunneista ja haudutetusta teestä. Aina kun hän ei valmista vaatteita, hän rentoutuu kotisohvalla perheensä, kissojensa ja kirjan parissa.

SATU RÄMÖ

”Tee asioita, joista pidät.”

Satu Rämö on ekonomi, humanisti, luovan alan yrittäjä, tuloksellisen viestinnän ammattilainen, matkailuihminen, kouluttaja, puhuja, Islanti-nörtti, issikkaretkien järjestäjä, kirjailija, sijoittaja ja yksi Suomen ensimmäisiä sosiaalisen median vaikuttajia. Toiselle vuosikymmenelle ehtineessä blogissa käsitellään kaksikielisen perheen elämää laavakökkäreellä.

KATJA LAHTI

”Jos elämä antaa sitruunoita, älä purista niitä silmään.”

Katja Lahti on omien sanojensa mukaan maailman huonoin yrittäjä, joka unohtaa laskuttaa niin kirjoista, IT-konsultoinnista, sisällöntuotannosta kuin koulutuksistakin. Hän viettää aikaansa availlen marketin vihannespusseja ja lässyttäen koiranpennuille. Katja tarjoaa lasin viiniä jokaiselle, jolla on parempi ennätys satasella kuin hänellä.

ESKO KYRÖ

E2O / ESKO KYRÖ

”Ruispaloja myydään liian isossa pussissa.”

Esko Kyrö on täydellistä anti-age kasvorasvaa etsivä isä, kotimaisten elokuvien kannattaja, jonka elämänhallintaoppaassa olisi oma lukunsa ravintoaruoalle. Hän ottaa
kahvinsa kermalla ja isyytensä ilman etuliitteitä. Eskon työsuhde-etuina ovat tarrakuvat sekä kouluruoka. 

EINO NURMISTO

”Extravaganza defy ordinary”

Eino Nurmiston omaleimaisella huumorilla erottuva blogi on avoin ja omakohtainen kuvaus kirjoittajansa elämästä. Eino on mielipidevaikuttaja, joka kirjoittaa suurista ja pienistä havainnoistaan sateenkaarilasit silmillä. Hänen kirjoittamansa nuorten tietokirja Homopojan opas on palkittu mm. Punni-palkinnolla.

ROOSA RAHKONEN

”Towards a more sustainable closet!”

Roosa Rahkonen on positiivisuuden käyttöönsä valjastanut feministi, aktivisti ja mielenterveystyön puolestapuhuja, joka opiskelee Helsingin yliopistossa viestintää. Hän ei arastele nostaa pöydälle mitään aihetta ja käsittelee niin ulkonäköpaineita kuin naisvihaakin aina perinpohjaisesti ja tinkimättömästi.

SALLA JOKINEN

Salla Jokinen

”Älä koskaan osta housuja sovittamatta.”

Turkulaisen Salla Jokisen teini-ikään ehtinyt blogi pitää sisällään lähimatkailua, koiraelämää, kirppareita ja uuden asunnon odottelua. Hän tekee päivätöitä somen parissa ja iltapuhteiksi opiskelee. Salla nauhoittaa ystävänsä kanssa myös Kuuhullut-podcastia, jossa keskitytään ei vähempään kuin maailmankatsomuksen ruotimiseen.

ELSA HEIKO

”Ainoa muotti, johon kannattaa mahtua, on villasukat”

Elsa Heiko on 37-vuotias nainen, äiti, viestijä, bloggaaja ja helsinkiläistynyt maalainen. Hän on kiinnostunut tyylistä, retkeilystä ja musiikista ja yhdistelee mielellään erilaisia kulttuuri- ja luontoseikkailuja perhe-elämään pienen pojan kanssa.


KAISU KAPLIN

”Elä niin, ettei vanhana kaduta!”

Kaisu Jouppi on kokenut ammattivalokuvaaja, taiteilija ja sisällöntuottaja, joka uskoo tekstin ja kuvan liittoon. Kaisu osaa kertoa kuvillaan kauniisti myös perinteisen somesisällön ulkopuolelle jäävistä aiheista kuten masennuksesta ja yksinäisyydestä. Tällä hetkellä hän työstää tauluja juuri valmistuneen kotinsa seinille.

MODERNI PUUTALO

”Älä pelkää vaihtaa kaapin paikkaa!”

Mervi ja Petri Kokkosen blogin kantava teema on vaimon johtama, mutta koko perhettä rasittava sisusteluharrastus. Sohvatyynyjen lisäksi blogissa kerrotaan espoolaisen lapsiperheen arjesta ja juhlasta, matkailusta ja kotona köllöttelystä kera ihanan Pepe-koiran.

ANNAMARI VÄRTÖ

”Elämästä voi nauttia kestävästi!”

Ami Värtön somekanavissa puhutaan kestävistä elämäntapavalinnoista niin arkielämän tasolla kuin yhteiskuntaan ja globaaliin kokonaisuuteen peilaten. Vanhempainvapaalla oleva luokanopettaja jakaa niin omia mielipiteitään kuin tieteellistä, tutkittua tietoa, joskus ilmastoahdistusta, mutta enemmän kuitenkin toiveikkuutta ja ratkaisuja.

JESSICA RANTALA

”Omalle ajallekin on tuntihinta!”

Jessica Rantala on finanssialan ammattilainen ja pitkä linjan bloggaaja, joka haluaa kannustaa naisia puhumaan rahasta ja sijoittamisesta. Hänen sisällöistään löytyy harkittuja hankintoja, klassista tyyliä, ajatonta sisustamista, kaupunkiasumista ja juhlien suunnittelua.

.

MIMMI SANNIKKA

”Ihminen on parhaimmillaan ilman retusointia ja filttereitä.”

PlusMimmi-blogin Mimmi Sannikka on toiminut kehopositiivisuuden puolestapuhujana jo vuodesta 2009. Syntyperäinen savolainen asustelee kahden mopsin ja miehensä kanssa Veikkolassa ja nauttii niin erilaisista kursseista, ystävyysretkistä kuin lautapeli-illoista kotona.

MONA VISURI

”Jyrkkä ei unohtuneille lounaille!”

Mona Visurin kanavien keskiössä on henkinen ja fyysinen hyvinvointi sekä äitiyden ja yrittäjyyden kanssa tasapainoilu. Monan ja hänen perheensä matkaa on päästy vuosien saatossa seuraamaan Turusta Malesian kautta Krakovaan ja lopulta Helsinkiin. Mona haaveilee omasta mökistä, täydellisistä säilytystiloista ja jooga-ohjaajan pätevyydestä.


MALENA BJÖRNDAHL

”Det finns guldkanter i vardagen.”

Malena Björndahlin Malenami-blogi on kuten kirjoittajansa: valoisa, positiivinen ja inspiroiva. Kokkolassa asuva Malena jakaa ajatuksiaan arjesta ja lapsiperhe-elämästä sekä muodista ja tyylistä – aina upeasti kuvitettuna ja kultareunuksin kuorrutettuna. Malena tavoittaa erityisesti perheelliset suomenruotsalaiset.

.

MIA LEHIKOINEN

Tingi määrästä, älä tyylistä.

Mia Lehikoinen on media-alan moniosaaja ja omakotitalon rakennusprojektin onnellinen uhri. Villa Lehikko on laadukas asumiseen keskittyvä blogi, jonka sisällöissä näkyvät kestävät arvot, kotimaisuus, ekologisuus ja luonnonläheisyys.